Cizí jména pro kluka: jaké varianty jsou aktuálně v kurzu?

Vybíráte jméno pro vašeho chlapečka a tradiční česká jména nejsou nic pro vás? V posledních letech se do popředí dostávají také cizí jména pro kluky, která mohou být skvělou volbou pro ty, kteří se plánují pohybovat v mezinárodním prostředí.

cizi-jmena-pro-kluka

Nejhezčí cizí jména pro kluka

Výběr jména pro miminko je velmi subjektivní záležitostí. Pamatujte proto na to, že důležité je, aby se zvolené jméno líbilo právě vám a nenechejte se příliš ovlivňovat názory okolí.

Cizí jména pro kluky v posledních letech získávají na popularitě. A proto je poměrně běžné, že na takto pojmenované děti stále častěji narazíte ve školách i školkách. V tomto článku se podíváme na několik variant, které se v poslední době těší oblibě. K lepšímu rozhodování o pojmenování vašeho děťátka může pomoct i informace o tom, jaký význam či symbolika se k danému jménu pojí. Pojďme se na to podívat podrobněji.

Pamatujte také na to, že ze zákona máte po porodu měsíční lhůtu na pojmenování svého dítěte. Dobrou strategií proto může být finální výběr učinit až v momentě, kdy svého potomka poprvé spatříte na vlastní oči.

TIP: Pohlavím si nikdy nemůžete být stoprocentně jistí. Proto můžete prozkoumat také náš článek zaměřený na nejhezčí cizí jména pro holky a připravit se na obě varianty.

Liam

Mužské jméno Liam je irského nebo německého původu. Liam může být zkráceninou irského jména Uilliam, případně může jít také o zkráceninu dávného germánského jména Willahelm. Význam jména Liam lze charakterizovat jako odhodlání a pevná vůle.

Noah

Mužské jméno Noah má hebrejský původ. Vykládá se jako pokoj či spočinutí. Jméno Noah vzniklo jako anglický přepis židovského jména Noe.

Oliver

Oliver je jméno starofrancouzského a středověkého britského původ. Zpravidla bývá spojováno s latinským označením Olivarius, což lze v překladu znamená sázeč olivovníků. V některých případech bývá původ jména označován jako norský, kdy by jméno znamenalo potomci předků. Pokud bychom předpokládali jeho vznik z islandského Olfeir, znamenalo by pozůstatek rodu.

Elijah

Jméno Elijah je hebrejského původu. Co se týče významu, lze jej interpretovat jako „můj pán je bůh“.

Mateo

Další jméno hebrejského původu, které se těší popularitě. Mateo vzniklo ze spojení Mattyth Jáh(u). Význam lze v překladu označit jako „dar od Boha“ nebo „Hospodinův dar“.

Lucas

Lucas je cizí alternativou českého Lukáše. Jedná se o jméno latinského původu. Bývá spojováno s latinským označením Lucanus, kterým se v minulosti označovali obyvatelé Lukánie v jižní Itálii. V překladu tedy v podstatě znamená „obyvatel Lukánie“ nebo „ten, kdo přichází z Lukánie“.

Levi

Mužské křestní jméno Levi je hebrejského původu. Ve Starém zákoně byl Levi třetím synem Jákoba a jeho ženy Ley. Význam jména lze charakterizovat jako přivinuvší se.

Asher

Jméno Asher je odvozeno od biblické postavy Ašera. Druhou variantou může být jeho souvislost s anglickým slovem ash (v překladu jasan). Co se významu týče, lze jej specifikovat jako „Jsem rád / šťastný“, požehnaný či jednoduše šťastný.

James

Mužské křestní jméno James je hebrejského původu, přičemž jeho podoba se postupně vyvinula z biblického jména Jahagóbh (Jákob). Význam jména James lze interpretovat jako „ten, kdo se drží za patu“ nebo „druhorozený“.

Leo

Leo je mužské jméno francouzského původu. Díky svému významu říká, že nositel tohoto jména bude rychlý, hbitý a dravý jako mladý lev.

Noste jméno svého chlapečka neustále u sebe

Výběrem jména vaše cesta mateřstvím teprve začíná. Pokud chcete mít památku na jeden z nejdůležitějších okamžiků ve svém životě, můžete si jméno svého chlapečka nechat vygravírovat na šperk. U nás v Adori můžete vybírat z různých variant náhrdelníků i náramků, které jsou zároveň skvělým dárkem pro ženu za porod.