Cizí jména pro holku: inspirujte se naším seznamem populárních variant

V posledních letech se do popředí dostávají kromě ryze českých jmen také ta cizí. Díky tomu, že se dobře vyslovují v cizích jazycích, se skvěle hodí například pro děti, jejichž rodiče plánují se svou rodinou jednou bydlet v zahraničí.

Nejhezčí cizí jména pro holku

Volba jména pro vaše miminko je pochopitelně velmi subjektivní záležitostí. Co se líbí vám, nemusí se nutně líbit vašim rodičům, prarodičům nebo okolí. Přesto lze však zapátrat po tom, která cizí jména pro holky se řadí k těm nejoblíbenějším. Se spoustou z nich se můžete již běžně setkat i v českých školkách, což ostatně samo o sobě hovoří o jejich popularitě.

Mezi oblíbená dívčí jména ve světě se řadí například následující varianty. Abyste se dokázali lépe rozhodnout, připojili jsme k nim ve stručnosti i význam, který se s nimi pojí.

TIP: Přečtěte si také náš článek se seznamem trendy jmen pro děti pro rok 2024.

Olivia

Toto křestní jméno je pravděpodobně latinského původu. Vychází ze slova oliva, které v latině znamená olivovník. Význam jména lze tedy přeneseně vyložit jako plodná, mírumilovná či božská, jelikož k olivové ratolesti se právě tyto významy pojí.

Emma

Ženské křestní jméno Emma je germánského původu. Vzniklo spojením německých jmen začínajících na Erm či Irm. Význam jména se vykládá jako veselá, pečovatelka, celá milovaná.

Amelia

Amelia je ženské křestní jméno germánského původu. Vzniklo ze zkráceniny dřívějších jmen začínajících na Amal a jeho význam je pracovitá.

Ava

Ava může být buď středověkou zkrácenou formu germánských jmen, která začínají na avi. V takovém případě se jméno vykládá jako žádaná či očekávaná. Nebo může být Ava jinou variantou na Evu, případně se může jednat také o zkrácenou podobu židovského jména Avigail.

Sophia

Dívčí jméno Sophia vychází z řeckého slova sofía, což v překladu znamená moudrost.

Isabella

Ženské křestní jméno Isabella je hebrejského původu. Podle jedné z teorií toto jméno vzniklo jako španělská varianta hebrejského jména Alžběta. V takovém případě by jeho význam zněl Bůh je má přísaha, přísahám na svého Boha. Další teorie má základ v hebrejském jménu Jezebel nebo Isebel, které lze vyložit jako Bůh mě povýšil nebo Bohem povýšená.

Luna

Luna v překladu z latiny znamená měsíc. Stejně se přitom jmenovala římská bohyně měsíce, která byla často vyobrazována s bílým vozem jezdící skrz nebe.

Mia

Mia je původem domácká podoba jmen Amelia, Amalia, Emilia, Maria, Miriam či Hermiona. V italšitně a španělštině (mía) znamená moje.

Charlotte

Charlotte je ženské jméno pocházející z francouzštiny. Jedná se o jednu z variant jména Karla, které je odvozeno ze slov znamenajících „muž“.

Evelyn

S dámským jménem Evelyn se pojí význam spojení s přírodou. Dívka pojmenovaná jako Evelyn přináší do života světlo a radost.

 

TIP: Výběr jména pro miminko je důležitým krokem, který není radno podceňovat. Přečtěte si, na co si dát pozor.

 

Noste jméno svého miminka neustále u sebe

Ať už se rozhodnete pro české nebo spíše zahraniční jméno pro miminko, důležité je, aby se líbilo právě vám. Jméno své ratolesti přitom můžete nosit neustále u sebe. Vyberte si šperk Adori a nechte si na něj jméno jednoduše vygravírovat na přívěsek s rytinou. Takový klenot je zároveň skvělým dárkem pro ženu za porod miminka.