Populární anglická a americká jména pro holku

Tradiční česká jména nejsou nic pro vás? Dejte své holčičce anglické či americké jméno, které se skvěle uchytí i v mezinárodním prostředí. Inspirujte se hned několika oblíbenými variantami a zjistěte, jaký význam se s každým z těchto jmen pojí.

Nejhezčí anglická a americká jména pro holku

Anglická respektive americká jména pro děti s sebou přináší jednu zásadní výhodu. Jelikož je angličtina světovým jazykem, existuje velká pravděpodobnost, že lidé po celém světě budou umět toto jméno správně vyslovit. Případně jej budou i dobře znát. 

TIP: Přečtěte si také náš článek zaměřený na výběr jména pro miminko. Díky němu zjistíte, na co si dát v tomto ohledu pozor. 

Americká a anglická jména pro holku proto mohou mít skvělou volbou v případě, že plánujete hodně cestovat nebo žít v zahraničí. Také se může jednat o výhodu v situaci, kdy chcete svou ratolest v budoucnu nechat zapsat na britskou školu. Některá anglická jména jsou zároveň snadno přeložitelná do češtiny (například Katherine jakožto Kateřina). 

Pokud naopak vaše dítě bude vyrůstat na vesnici a pohybovat se především v českém kolektivu, může pro něj být vhodnější některé z tradičních jmen. Konečné rozhodnutí ale samozřejmě závisí na vás. 

Pojďme se nyní podívat na výčet několika nejoblíbenějších variant jmen a představit si význam, který se s nimi pojí. 

Amelia

Dámské jméno Amelia je germánského nebo latinského původu. V prvním případě by bylo spojeno s latinským slovem amare (v překladu milá či milovaná). Ve druhém případě by vznik jména odkazoval na slovo amal (v překladu pracovitá). 

Chloe

Chloe je ženské křestní jméno řeckého původu. V překladu znamená zelený výhonek nebo kvetoucí

Olivie

Dámské jméno Olivie vychází ze slova oliva. Samotná olivová větvička je přitom považována za symbol míru, plodnosti a hojnosti, což se promítá i do samotného významu tohoto jména. 

Emily

Ženské jméno Emily pochází z latiny. Stejně jako mužská varianta jména Emil se vyvinulo ze slova aemilianus, kterému lze přiřadit význam horlivá, pracovitá či soutěživá

Poppy

Poppy je dívčí jméno pocházející z latiny. Znamená mák nebo červený květ. I díky tomu se jeho použití těší popularitě u zrzavých dívek. 

Ava

Jméno Ava může odkazovat na zkráceninu germánských jmen začínajících na avi. V takovém případě lze jménu přikládat význam jako očekávaná či žádaná. Také se ale může jednat o variantu jména Eva. V perštině bývá jméno Ava vykládáno jako zvuk nebo hlas.  

Noste své nejkrásnější vzpomínky na srdci

Isabella

Isabella je dívčí jméno hebrejského původu. Jeho vznik není tak úplně jasný. Podle jedné z teorií se jedná o španělskou variantu hebrejského jména Alžběta. V takovém případě by znamenalo Bůh je má přísaha, přísahám na svého Boha. Podle druhého možného výkladu se jedná o odvozeninu hebrejského jména Jezebel či Isebel, které lze přeložit jako Bůh mě povýšil, Bohem povýšená

Jessica

Jessica je staré biblické jméno. Ve Starém zákoně toto jméno nesla Abrahámova neteř. Vychází z hebrejského jména jiskah, které znamená bůh uzří, spatří, popřípadě také bohatá

Lily

Lily může být zkrácenou variantou jména Liliana. Jméno je latinského původu a vykládá se jako krásná nebo čistá. Podle další teorie může být jméno Lily spojováno se jménem Elizabeth. 

Sophie

Toto dívčí jméno vychází z řeckého slova sofía, které znamená moudrost

Emma 

Křestní jméno Emma je germánského původu. Vzniklo spojením německých jmen Erma a Irma. Přeložit jej lze jako pečující nebo také starostlivá, milovaná či veselá

Mia

Mia je původem italské ženské křestní jméno. Bývá spojováno s italským slovem mia nebo španělským slovem mía. V obou případech to znamená moje

Harper

Význam dívčího jména Harper lze charakterizovat „hráč, který hraje na harfu“ nebo „harfa“.

Šperk se jménem jako originální dárek za porod

Přemýšlíte, co věnovat ženě jako dárek za porod? Jednou z možností je šperk s gravírováním jména miminka. U nás v Adori si můžete vybrat ze spousty dostupných variant, nebo si nechat vyrobit šperk na míru. Využijte toho a nechte ženu nosit klenot, který se stane vzpomínkou na jeden z nejsilnějších okamžiků jejího života

Nyní již víte, jaká jsou nejhezčí anglická jména pro holku. Výše uvedený seznam můžete využít jako inspiraci k pojmenování vašeho děťátka. Vždy se však nezapomeňte rozhodovat podle sebe. Právě vy nejlépe víte, jaké jméno se k vašemu dítěti nejvíce hodí.